2013. február 24., vasárnap

THE RAT I.

Többek számára ismeretes lehet e név. Nem más ez, mint Pákozd húzóprojektje, pontosabban bouldere, de ne szaladjunk csak ennyire előre.

A Rücsökmátrix – A Patkány


Évmilliókkal ezelőtt emelkedett ki és... Nem is ez a lényeg hanem az hogy: Mint oly sok társát, őt is elérte az akitől minden magyar sziklaifjú retteg. Sokáig ellenállt, de a lehetetlenre ő sem képes. Hamarosan felülkerekedett az, akit a sziklák nyelvén csak úgy emlegetnek: A Patkány.

A kövek feljegyzései szerint A Patkány egy meglehetősen érdekes és megátalkodott egyed.  Javarészt falkában közlekedik, ám az is megeshet, hogy egymagában kutat zsákmány után. Nem kedveli a szélsőséges időjárási viszonyokat, csapadékos időben, forróságban többnyire ártalmatlan. Vadászterülete Magyarországra terjed ki, de meg nem erősitett források szerint Osztrák és Franciaföldön  is látták már. 

Egy kőtáblára az alábbiakat vésték:

”Szédületes ereje nem emberi, sem nem kutyaerőben rejlik. A technika és a motiváció az, [ami a Patkányt] Pannonföld leghatalmasabbik [boulderesévé] teszi.
 Mutasson tisztelet iránta élő s holt,
 [kinek] valaha a lábán mászócipő volt…”

Dátum és szerző nélkül. A kőtábla aljára egyedül ez volt vésve: 7C+. Jelentése máig megfejtetlen maradt.

Session Alone - A Rücsökmátrix

Telefonsistergés, és nyugodt válaszok és különös, akadozott beszédtempó, amit talán szivarozás vagy mi a nyavalya okozhatott. Ilyen körülények között hallok először a projektről. Hmmm, az elmondások alapján, nem egy könnyű, de egy annál fánkibb problem. Egy telefonos videó után hamarosan élőben is megcsodálhatom az akkor már letisztult bétával rendelkező ügyeletes projektet. Huh,damn motherfuck, holy shit, mondaná Graham. Nem néz azért rosszul ki és valahogy annyira cheasynek se, há mer nem is uaz, mondom én.

Emberünk természetesen nem tétovázik és mindent megtesz a siker érdekében. Nem számit kivel, de megy és tolja. Igy is lesz: egyedül. A telefonban pedig már csak ennyit hallok délután: d.o.n.e. Gratulálok Bélám  - lököm hevesen - úgy érzem nekem is érdemes lenne rászikkadni erre a darabra...




Day 1 on the proj for me. Huh, ugyan fogdostam már a fogásokat, na de azért no. Ebben a boulderben nem tűnik bőven elégnek a sérülésem óta eltöltött regenerációs idő, már ujjerő terén. De hellyel közzel, két lábmozdulatot kivéve sikerül összepakolnom a bjútit, ez pedig elégedettséggel tölt el.
Patkány pedig aznap a kamerám és saját szemem láttára letolja az ülőstartot. Let's rock it!



Nincsenek megjegyzések: