2008. november 8., szombat

Ujjerő vagy Boulder Club?

Egy kis összehasonlítás az Ujjerő szemszögéből.


Biztos hallottátok majd egy hónapja nyílt az Ujjerő Boulder Terem. Ott voltam az ingyenes napon, és azóta többször is volt alkalmam kipróbálni. Ma is.

Általánosságban. Viszonylag gyakran tört, színes falak. Néhol overhang, de (sajnos) találni pozitív falakat is, emiatt akad lehetőség az egyensúlyozós utakra - fogás nélkül persze. Edzésre egy jól áthajló edzőfal tele peremekkel, két hangboard és hat campus, amiket még nem használtam.

Gergővel, aki e blog harmadik szerzője. Egyelőre nem írt.

Ami tetszik a helyben, hogy közel van, korán odaérek - 3-6 óráig szerencsére nagyon kevesen vannak, este indul be - többet tudok ott lenni. A fogások jobban "sziklahűek" , mint máshol, viszont - lehet, mert még relatív újak - a kezet nagyon gyilkolják. Nem könnyű a körbe traverz, legalábbis egy lábbal nem. Szép szikla utakat lehet csinálni és végre nem olyan könnyű a (kis) plafon. Plusz nagyon kultúrált a körítés, a wc-zuhanyzó, meg az előtér sok Climbing magazinnal!
Ami ellene szól az a méretkülönbség és a több áthajlás hiánya valamint, hogy kevés egyelőre a jó út. De alakul, ma csináltam három utat amiből egy nagyon jóra sikeredett, remélem Tomi bejelöli valamelyiket. Továbbá, nincs létra és elemek sem.


Edzésben, méretben és mászótudásunk fejlesztésében győz a jó öreg club. De mindenképp illik ellátogatni az Ujjerőbe, mert tartogat még meglepetéseket. (November 22.-én nyílt verseny)

Hát mit is mondjak, nem rossz, az ami van. "Szerény" termünk nem akar csúcsra törni, de két tagú rangsorban mégis csak a második helyen áll!

Na jó mászást skacok!

Nincsenek megjegyzések: