2009. november 27., péntek

hipi hopi

Petivel úgy érzem egy kicsit megszaladtunk. Az idő csak úgy folyik ki a kezünkből - a fejlődést meg nem is érezzük. Eltelt egy hónap korlátlan izomnövesztés, de a buziklubban mégis úgy esünk le az aix zsebekről minden harmadik mozdulat után, mint egy zsák fos. Valamit kezdenünk kell tehát magunkkal.

Pénteken jó kis összejövetel alakult a klubb
an, mondhatni buli. Ahonnan sajnos átmentünk a Kuplungba, ami nem volt abban a helyzetben a legjobb döntés. Petivel négy és öt között értünk haza, de az igazi ágyakba ahol felébredtünk csak hatkor kerültünk be. Alvás. Nem sokkal tizenegy óra után gyakorlatilag egyszerre kelünk fel, tehát a telepatikus kapcsolatnak egy emeletkülönbség sem szab határt. Nincs mese, szabad nap van. Sziklára kell menni!

Ezüst-hegyet BKV-val nem tudjuk bevállalni, de a Tündér-sziklától, és az Illuminátortól már nem futamodhatunk meg. Felhívunk egy lokál CLIMBING LEGEND-et, Barnát. Úgy tűnik neki is adja a cucc. Röpke órák múltán, sötétedés előtt 60 perccel érünk oda a Manóvárhoz. Meglátjuk az áhított 7B+-ra downgradelt rettenetet és elakad a kis levegő a nagy torkunkban. Igaz még nem próbáltuk igazán, de a két kunsztkapaszkodó bizonyosan összement! Ráadásul valami ótvarember összesározta a bakancsával ugyanezeket.
Melegíteni nincs sok lehetőség, úgyhogy a három nagy fogáson próbálkozunk. Valahogy úgy érzem, hogy a többiek nem nagyon pörögnek a dolgon. A flash próbát sajnos pont elkentem. Mit lehet tenni maradt az OS.

A kunszt,boulder, út egész összetett így, hogy nem tudjuk a lépéseket. A gránittal ellentétben a mészkőn sok a lépés, de cserébe fele annyira tapad és könnyebben lesz polished. Az egész nehéz beszálló mozdulat próbálgatása közben ránk sötétedik. Lassan nagyon hideg lesz. Lefagy a faszunk és én realizálom legutoljára, hogy menni kéne, mint ugyanitt legutóbb.

Peti & My
Nem sikerült hát beadni a dolgot, nehezebb, mint gondoltunk, de hát lesz még hétvége úgyhogy: We're gonna go back there I wanna give it another shot and see what I can....see what I can - do. Csak, hogy Sharmát idézzem.

Barna és Peti elmentek ezek után a buziba mászni, respect. Én kimentem családdal Szentendrére tejfakasztó összejövetelre, ami később meghiusult...

2009. november 8., vasárnap

...és az Ifi A kategória eredmény hírdetése következik:...

... a nyeremény pedig egy havi korlátlan bérlet a UjjerőPitbullGymbe!!! wááááá áááá jeeee!! Ezzel mondattal egy kemény hónap veszi kezdetét, és nagyon keménynek kell lennünk hozzá, a puha pöcsünket tűzbe rakni. Hát igen most egy hónapig nélkülöznötök kell minket a Búzi farmból, de miután visszatérünk még nagyobb lesz, mint volt! Első edzésünk pénteken volt és realizáltunk is egy-egy jó-rossz hírt: bent a mászófalon kevésbé lehet mászni, hiába vásároltak sok HRT fogást meglehetősen keveset találunk a falon, de majd intézkedünk meg ha kell akár segítünk! De (viszont nélkül Barna miatt) amikor meguntuk azt a pár kapaszkodót, kimentünk a systemboardra hátha az majd bejön, elvégre 1 hónap itt fogunk lehúzni! Abba az áthajló kb. 10 négyzetméteres falba szerelmesek lettünk, azóta be se mentünk a nagy falra mászni. Iszonyatosan sok gyönyörű domborzatú fogás, 30 fokos áthajlás, mikor lépések, campus, fingerboard... itt aztán megtudjuk növeszteni! Már ez a 6 nm-es barlang miatt is megéri, gyertek másszatok velünk a elkövetkezendő egy hónapban!
Nagy tervünk hogy csinálunk egy videót az aszfalt kemény edzésekről, csak még kell egy kraft meg kamera hozzá!
p+n

2009. november 3., kedd

Erő

III. Ujjerő Boulder Verseny

Előnevezés nincs. PICCSA KURVVA. Emiatt kicsit korábbra kellett tennünk a kelést, hogy kapjunk egyáltalán pólót, mert csak ötvenet sikerült rendelni. Negyed órát csúszunk reggel Petivel, de aztán máris úton vagyunk az outikkal a Budafoki úton. Már a kapuban 3 ismerős országútis betyár fogad. Márk azt mondja már nincs póló a méretünkben, a tetves gecibe...Reménykedünk egy kicsit hátha ez ismét csak egy tréfa, de amikor benyitunk a "bátran nyiss be boulder terem" ajtón és megcsap a 70 magyar kupás izzadságszaga, realizáljuk a tényt. Azért kapunk egy L-es és XL-es pólót. Benevezünk Ifi A-ba is ha már beleférünk a kategóriába, mert Redtom azt mondja az első három harcos nyereményei minden kategóriában azonosak!! Nice. Köszöngettünk akinek tudtunk, aztán Barnával és ÍBálinttal kimentünk a Tescoba néhány Lionért.

Kezdetét vehette a verseny. A női selejtező (15db) után az első férfi csoportba kerültünk, ízottak a Miurák meg Anasazik(dekás).

anyádat nyaltamm
A tíz selejtezőből 6 elég könnyű volt, sokan sittelték őket. Szépek voltak, technikássak és nehezek..Az egy dolog hogy nekem tetszettek, én most nem vagyok jó formában, így nagyon nehéznek tűntek nyáron jó időben gyakorlatilag mindenhol szeretek mászni... 4 boulder kicsit magasabbra tette a lécet a picsánknak. Peti a highball, reibungos selejtezőben szerencsére(?) megmentette az életemet, mert gecire spotolt.
(...)
Rábaszódok az ufófejre, mint Gazsibá az ingyengulyásra, valamint ugyanezzel a lendülettel le is esek. Ez volt az utolsó próba, be kell adni a versenylapokat. 10/7 és 10/6 lett a mérlegünk. Zolinak is 7 az első csoportból. Amiről számunkra egyből ddedebebizonyosodott, hogy a döntőbe nem fogunk táncikálni. Illetve mégis mert neveztünk az IFI A-ban!!

nice pants man!
A többi csoprt csak borús felhőket hoz a lelkünk tisztása fölé. Papír 9 TOP. Gál Bence 10. Király Bandi 9. Mi lesz velünk??Nem bírjuk. De ekkor megcsillan a fény az Overhang 2 ifjú blogolója szemében. Mivel barikc14 7 Topot mászik nyolc kísérletre mindössze fél óra alatt! Mr Brown tíz perces pihenőt vesz a nyirkos, de tiszta napsütéses hideg levegőben. Újult erővel tér visza és csapatja neki. 7 TOP 2 Zóna, imádkozzunk b döntőjéért.

Miközben folynak az események eltekerünk Peti nagyijához a körtérre dióstésztát és palacsintát enni. Csomagolunk is belőle a versenyre. (a diós tésztát otthagytuk véletlenül egy dobozban, ha valaki megtalálná egy kicsit hagyjon.). Visszaérkezünk. Barnának megvan a döntő! Egy kanapéhelyről áhítozunk. Fél óra után felszabadul egy két hely. Climbing magazinokat olvasunk. A klettern magazinokat csak ízer bálint tudja elolvasni. respect. Erdei Lillát a pénztárost megpróbáljuk befűzni, hogy adjon mindössze ingyen italt és ételt. 5000 puszi az ára. Akinek az egyik edzés után marad fölös másfél órája(+ráadás)...;).

Szegény Csapajevnek lesérült az ujja így nem vehetett részt a döntőben:(

Izolálunk, kicsit késve melegítünk. Főleg Peti szívja meg, neki van a legkevesebb ideje. Kettőnk közé férközőött egy nagyon tehetséges 30 évesnek kinéző százhalombattai tizenéves fiatal is, akit nagyinak hívnak.
Az első útban megkapjuk a tatabányához hasonló mikroperemes kunsztot. Ez az egyetlen topunk a döntőben. A második úton Petivel mindketten beszopjuk a faszt..a negyedik út egy király kis travi (bár biztos könnyebb mint a Magasfeszültség 7B/+ FA: István Ágh First repeat v. SA: Bálint Ízer kőároki traverzboulder.) , ami szerintem jó nehéz. Mindössze zónát érünk el. Az ötödik út mászhatatlan, mindössze annyit tudunk meg belőle, hogy Gál Bence bivalyerős. A hatodik út a legszebb mind közül, furcsa mód megmászója ennek sem akadt, csak 2 top minusz.

Papír és Szilvi állt a dobógó legfelső fokára. Én nyertem Ifi A-ban egy Loki cipőt meg egy havibérletet, Peti meg egy havibérletet( hoppá mintha ez már lett volna!?, igen bazdmeg mindketten nyertünk, na most mi lesz!).

Nagyon fasza kis verseny volt. Szépek voltak az utak, jól megvolt szervezve, jók voltak a díjak is. Egy bulival meg is kellett koronáznunk. Eltekertünk a három királyfi palotájába, majd a Corvintetőn kötöttünk ki. Henci volt a legkeményebb, aki 100/ból 97 nőt megkérdezett, hogy táncolna e, inna e vele vagy bejön e neki egyáltalán. A fennmaradó három százalékot azért nem kérdezte mert ezt már megtette előbb. Jó kis este volt. Hajnali hatkor indultunk haza. Picsák voltunk és a hideg miatt feltettük a BKV-ra a bicajokat. 8-kor már otthon csicsikáltunk

Megjegyzem tegnap kezdtük meg a bérletet. Ma csak edzeni voltunk lent és nagyon adja, úgyhogy készülj búzaklub a visszatérésünkre.