2009. február 28., szombat

csehclimbers

Szevassztok foldlakok!
mi helyzet van arra feletek?
Itt sut a nap szep a szikla szepek az utak szopolnak a maszok es en is.
Dongetjuk kemenyen a hatceplusszos utakat.
Egyenlore ennyit
Minden jot skacok (:

Ezt tolom!? Mit,mitet,mikor? Hol-e?

kibővített verzió:
ezt tolom: ujjerő
mit:mászást
mitet:mászásot
mikor:csütörtökön
hol-e:ujjerőben
*kivel:zupi,gergő,peti,nándi,zoli,orsi
*kivel-e:csakOrsival-e
*miért:mert mindenki elhúzott a búsge*ibe miközben a búsge*ibe-húzás előestéjén még megbeszéltük hogy igen toljuk a mitet?: az ujjerőt!!
*így jártam:így jártam-e
*azköszi:azegyáltalánnemköszi
*üdv mindenkinek: :) wááááhhhh:@:@:@

2009. február 24., kedd

Vége...Kezdődik!

Sajnos volt szerencsém elég sokat lehúzni itt a Boulder Clubba Szeptember óta, mivel a suli miatt pihentettük a sziklát. Márpedig mászni kell! De hát ezt érzem is! Az ujjaimon egyre több tünet és egyre erősebben kezd kijönni. Ákossal levontuk a következtetést, nem kell túlzásba vinni a műfal bouldert, de annál inkább a Sziklát! Ezért a hétvégén, (ha minden jól megy) el is kezdjük a dolgokat, pl. egy Misja Peccel. Bár azért még korántsem indult be jó idő idehaza, de hát ha nem erőltetjük nem is fog. Még a tervezgetést is elkezdtük, kitűztem a 2009-es céljaimat (aminek a lényeg sok okos! mászás:
-30 db 7a vagy fölötti és ezek közül
-10 db 7c vagy fölötti
Az első célomnak a célja, hogy minél többet másszak! A másodiknak az a célja 9 es nehézségű utak nagy részét egy-két mászó nap leforgása alatt összetudjam rakni. Persze ennek nem rögtön neki esek, majd csak az alapozás után (mindennek meg van a maga ideje).
Zárás képen szeretnék gratulálni egy nem kis teljesítményt nyújtó mászótársunknak, gondolom már úgy elterjedt hír, hogy mindenki tudja kiről van szó. Gyenes Balázs. Respect.
u. i.: vigyázzatok az ujjaitokra (terjeng az influenza)


Intertextualitás: Az edzés alapja

Bár tapasztalatom, hozzáértésem és szaktudásom jelentősen eltörpül a nálam jóval több ideje mászókénál, úgy érzem közzétehetem meglátásomat...
Az edzés alapja szernitem:
1.mássz
2.ne a szád járjon
3.mássz
4.keress motiváló tényezőket (jó társaság pl)
5.mássz
6.ha tényleg érdekel vedd komolyan
7.mássz
8.ha lesérülsz gyógyulj meg
9.mássz
10.MÁSSZ
Kutatások tömkelege bizonyítja, hogy a mászás legeredményesebb edzéstípusa a mászás.
HIHETETLEN,DE IGAZ!!!EZ BEJÖN!

2009. február 18., szerda

Felhívás

KI KÉREM MAGAMNAK, HOGY AZ ELŐZŐ CIKK, EGÉSZEN A KÉPIG AZ ÉN NEVEMHEZ FŰZŐDIK!!!IGEN: kerényi barna:d

Felhívás

Terjeng egy hír (én kezdtem terjeszteni és az egész pusztán a képzelet szüleménye), hogy Nalle Hukkataival jövő kedden este 7-8-ig nyilvánosan dedikálja Interaktív 'HowToClimb' avagy a 8c mászásról babáknak és analfabétáknak című, nemrégiben megjelent hangoskönyvét!!! A mű eredetileg finn nyelvű, a magyar fordítás az én nevemhez fűződik, a szinkron Nagy Ferdinánd vagy Palotás Péter hangján szólal meg - kitudja??. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk szerdán a fent leírt időpontban, Chad Greedy már vár titeket.Az előadás után agapéra várunk mindenkit aki ottlesz vagy nem.Köszönjük?
Felhívás: a megjelenő Daniel Woods a Chris Sharma álnevet viseli majd és lehet, hogy állszakállat visel és ballonkabátot...mindenki figyeljen jól majd pénteken, mint már említettem!
Helyszín: a boulderclubtól szinte balra
(a szóismétlés véletlen volt)

Tessék az esemény plakátja! ( ne csodálkozzatok ha ez a kép cső banbán vissza bámul rátok az utcán, hiszen kurva híresek vagyunk, meg az a, az a sztár vendég is híres elvileg)

2009. február 16., hétfő

Reklám

Mindenki figyelmébe ajánlom:
http://www.chuckfryberger.com/Pure/Trailer.html

ui.: ha valaki le tudja tölteni a filmet az szóljon:d
ui2.: úgylátom Peti megelőzött, de itt nagyobb képen láthatjátok

2009. február 15., vasárnap

Hibajelentés

Visszaolvasva, amit írtam rájöttem, hogy egy összeszedetlen,átgondolatlan,befejezetlen,összefüggéstelen 'RETORIKAI SZARRAKÁS'.
Elnézést az okozott kellemetlenségekért!

2009. február 14., szombat

Íme a képek







Umciká-umciká-tüü-tüü

Amint elolvastam hőn szeretett barátom, Peti bejegyzését, rögvest megmozdult bennem valami...De mi is ez a 'valami'?Ez a valami egy gondolat, egy emlék mely bearanyozza unalmas óráimat és mely emlék soros összefüggésben áll az 'épület és műemlék' mászással.
Nyáron, hazaúton a zillertali Petzl Roctripről súlyos csapás érte kis társaságunkat( Dani,Imi, Trevisz és jómagam).Meghalt az autónk(Opel Corsa, kb 20 éves), mintegy 700 km-re Budapesttől.Innentől kezdve a Nagy Utazás sebessége körülbelül 40-60 km/h-ra csökkent és maximum 20 kilométerenként meg kellett állnunk.Remek érzés töltött el mindannyiunkat...
De térjünk a lényegre: alkonyat felé megelégeltük a dolgot és egyik kényszerpihenőnk során elkezdtük "megboulderezni" a csodagépet.Bár még nem egészen a Keleti Blokkban tartózkodunk és az idényt sem lehetett télinek nevezni, mégiscsak jó móka volt.
Énis csak annyit tudok mondani , hogy akkor és ott toljátok amikor és ahol csak van rá lehetőségetek és persze ha van kedvetek!
A következő bejegyzésben közzéteszek néhány képet.

Illuminátor

Szokásomhoz híven az e heti szombat se telhetett el sziklamászás nélkül (igen jól halottad szikla). Mai napon a Tündér-sziklák volt terítéken azon belül meg a rövid, ugyanakkor rendkívül nehéz boulder probléma. Sajnos nem sikerült "flash" megmásznom, pedig mások is próbálták (felsorolom: Apu). Egyébként is keménynek bizonyult a út egyenlőre, bár jégcsapok segítették a rádobásaimat az útra, de majd Zolival és helyes technikával átrágom magamat rajta! Szerencsére nem hiszünk magunkról túl sokat, ezért nem szontyolodtunk el és a Tündér-tömbön is nyomtuk! Egyszer rá próbáltam a réges-régi utunkra, a Singerre és hát azért ha nem is a fejlődést, de valami változást éreztem:



Összegezve a napot, mászásilag nem volt túl komoly, pont jó volt. Másztam kettőt, hármat kint voltam a természetbe ennyi elég is. Meg hát meg kellett nézni, hogy biztos nincs-e itt a tavasz...

Egy kis meglepetés:




2009. február 12., csütörtök

Edzés? Hobbi? Maga a verseny? ki minek nevezi...

Minek nevezzük azt amit nekem Nándinak Barnának és többi sok-sok tesonak a testéből egy egész nagyra nőt darab és amit nap mint nap tol? Az a dolog amit egész gyakran a buzi klubban csinálunk téli nyárra való felkészülés gyanánt...na most már értitek mire gondolok...tehát ez indította bennem meg a gondolatokat, hogy vajon ezt a tevékenységet ki minek gondolja, hogyan miként tolja. Szerintem fontos, hogy ki hogyan gondolja, hiszen itt a Keleti Blokk egy olyan régióban van aminek az időjárási adottságai azért bő hónapokra bekergetnek minket a termekbe.
Mivel ez ilyen hosszú időszak ezért én igyekszem, majdnem olyan komolyan felfogni a természet megmászását. Tehát ugyan olyan erőbedobással, áhítattal, akarattal tolni és még a cipőt se szabad a sajnálni. Hiszen ha jól tolod akkor élvezed a legjobban és akkor vagy jó, ha dzsáfárosan tolod. A lényeg, hogy toljátok fiúk! Már nem kell sokat a várni a szikláig, a mai hó is a tavasz közeledtét jelezte! Addig is toljátok a műemlék, épület mászást!


2009. február 9., hétfő

üdvözlet részemről is a mi kis 'blog-családunknak'!
egyelőre még nem tartok ott hogy bármiféle ihletem lenne amit esetleg íromány formájában megoszthatnék a kedves érdeklődőkkel de idővel minden beindul....reméljük.addig is meghagyom a lehetőséget Petinek és Nándinak (nameg persze Lacinak és GGG-nek ha szándékoznak hozzászólni még valamit a témához).hamarosan (vagy nem) újra jelentkezem!
mindenkinek mindenszépet és mindenjót: barna

2009. február 7., szombat

Téli szombatocskák egyike

Józsival (első "rendszeres olvasója" blogunknak) már régen elterveztük, hogy ha minden jól megy akkor ma kilátogatunk a téli mászóparadicsomba, Ezüst-hegyre és ez így is történt. Ki tudja, hogy jó-e vagy nem, hogy így történt, mert ugye én mostanában beteg vagyok és nem nagyon másztam a hetekben (+ezzel meg Levente által indított blog első jótanácsát már is nem fogadom meg), de hát egy (hülyefasz) keményfaszú vagyok akinek semmi se árt meg. Oda fele úton kicsit eleredt az eső, de aztán eléggé megijedtünk, hogy el is álljon. Végül jó időt fogtunk ki (nem sütött a nap, de nem is esett a bányába és a sziklával se voltak nedvesedési problémák) . Egy kis traverzolgatós bemelegítés után rápróbáltunk egy-két útra és készítettünk is egy-kettőt.
Köztük volt az "Az eleven hús fogantatása" (legalábbis én úgy tudom, hogy azt másztuk) ami nekem rendkívül megtetszett, bár így nem teljesen volt meg vagyis inkább nem teljesen szabályosan, de majd legközelebb egészségesen beadom. Nem tudom hányas, de a lényeg hogy jóféle.

Tessék pár gyengébb próba az útra:



Szép kis utakba kellemesen elfáradtunk. De azért sajnos Józsival ráéreztünk arra, hogy ez a magyarországi boulderezés kicsit inkább bohóckodás, ez van ezt kell szeretni ("Van egy ország, ahol álmomban jártam: Magyarország").
További szép napot mindenkienk.
(A toproposoknak meg szeretném megmondani, hogy a kurvanyukatpotkivánok!)

2009. február 5., csütörtök

Olaszpiac

Tisztelt Ügyfeleim!
Ezúton beszeretném jelenteni, hogy az egyik mászócipőmet (van többi is (régi szép idők amikor csak egy Quechue Vuarde Tech cipőm volt)) árúba bocsájtom.

Adatai:
Mászócipő
La Sportiva
Katana woman
37,5
Egyszer se volt használva (télleg nem...nem csak le mostam a talpát)
17,999 Ft

(csak gondos, barátságos, törődő, nem gombás lábú gazdáknak!!)