2008. december 31., szerda

Go Fontainebleau!!!

TAmikor 4 derék magyar sziklamászó fejébe vesz egy Fontainebleau-i expediciót akkor az úgy is lesz. De ki is ez 4 bátor???



1, név: Komjáthy Zoltán
szereti e a permeket: igen
főmegtalálási hely: Boulder Club
legnehezebb útja: Abokalipszis
projectje: Sarlatán
szponzorok: már folynak
az egyeztetések több céggel is
egyéb: most vágata le haját tüsire! vigyázz!

2, név: Kerényi Barna
szereti e a permeket: nem igazán inkább a reibungokat kedveli
szereti e a rájbungokat: naná
főmegtalálási hely: Boulder Club
legnehezebb útja: ?, titkosítja
8a score cardját
projectje: Retek
szponzor: még nincs feltörekvő ifjú
egyéb: sárga fürdőnaciba tolja! vigyázz!

3, név: Nagy Ferdinánd
szereti e a permeket: igen
főmegtalálási hely: Törley kripta
legnehezebb útja: Karate
projectje: Metamorfózis
szponzor: Törley
egyéb: orbitális csöcsei! vigyázz!




4, név: Palotás Péter
szereti e a permeket: igen
főmegtalálási hely: Mászóbirodalom
legnehezebb útja: Jumbo
projectje: Metamorfózis
szponzor: Törley
egyéb: testarossa-ja van! vigyázz!
20000Ft már össze gyűjtött


2008. december 25., csütörtök

Most inspiring pictures of 2008!

Megörökítettük 2008 pár pillanatát és ezeket szeretnénk veletek megosztani:

Volt sok-sok Gerecse trip...


...volt zillertal...

...volt egy Dáridó...
...volt egy retkes...

...volt egy pár boulder verseny...

...és volt egy pár nehézségi verseny...

...és még Apu is tolta...

...és még Sharma is tolta...

...és Karesz is tolta!!!

Köszönjük, hogy a blog olvasásával támogattatok 2008-ban!


2008. december 24., szerda

DECEMBER 24!

Minden kedves Mászónak peremes karácsonyt és rejbungokban gazdag boldog új évet kívánok!
Másszatok sokat a szünetben és toljatok magatokba mindent szilveszterkor!

Peti & Nándi

2008. december 16., kedd

Verseny, verseny hátán

Év végére kicsit összetömörültek versenyek, kicsit sok van belőlük (ami persze nem baj) olyannyira, hogy ezen a hétvégén két verseny is volt: egyik Veszprémi mászófalon a másik a Százhalombattai arénába. Tehát eljutottunk életünk egyik nagy kereszteződéséhez (Veszprém vs 100halombatta), mi az utóbbit választottuk (Nándival, Barnával). Szombat reggel kicsit nehézkesen, de eljutottunk, bejutottunk a verseny helyszínre. Nagy meglepetésre nem zöld füst uralkodott a terembe, hanem egész sok (sokan voltunk ahoz képest, hogy ez alatt egy kupa forduló is zajlott) mászó nyüzsgése. Regisztrációkor megtudjuk, hogy Karesz is megtisztel minket jelenlétével.
10 körül a verseny kezdetét vette először a számunkra nem olyan érdekes nehézségivel, majd 3-4 körül a boulder!!
Összegezve a dolgokat nem volt rossz verseny és a bouldert egész jól küldtük, főleg a nehézségihez képest!
Ezt kapizsgaljad!:

2008. december 13., szombat

Mejcup

Egyik nap a buziban a Ákos kérdezi nem e lenne kedvem kimenni velük a Mejcupra, persze hogy van!
Szombath fél öt tali a Sasadinál ezért lefekszem 8-9 fele...yeah...jó dolog korán lefeküdni...szombat reggel 4:40 telefon csöng Ákos kérdezi mi van velünk hol vagy...hát őő akkor keltem...gyors pakolás indulás kocsiba reggeli és fél órát késtem végül...(Apu miatt volt!:D neki kelet volna kelteni de hát ez elmaradt...) de végülis fél kilenc körülre megérkeztünk a szállásra cuccokat leraktuk kipróbáltuk a wct és go versenyterem(ek). Belépünk a verseny terembe regisztrálunk kapunk egy chimpanzet mejcup polót 200 cuccért ja megy egy lapot amint 15 kunszt van 3 helyszinen és regisztráció közbe még Ondrát is megpilantottuk. Végre ez egy jó verseny van idő az útakra, nem vel kellet harcolni hanaz időem a kunsztokkal, hiszen 9-től fél háromig nyomhatuk. 1. helyszínen 6 kunszt volt ebből nekem a verseny idő alatt tehát igy egy két proba alatt 4 volt esélyes másik kettőt már projectelgetni kellett volna. Lényeg a lényeg, nekem 3 lett meg. Ezután Törpével átmentünk 2. helyszínre (itt 5 megpróbáltatás volt) egy könnyű utat OS kitoltunk, majd rájöttünk hogy jobb ha át(ki)megyünk a 3. helyszínre a tömeg miatt. Ez kint volt a szabadban egy szobron, itt csak zónákat(4db) adtak a kunsztok kimászásért. Mind a 4 meg volt OS, de elég kellemetlen volt mert nem volt túl meleg kint és kis mászó cipőt nem vettem le kunsztok között...egyszóval rendesen lezsíbadt a lábam, nem sokat éreztem belöle. Majd vissza a 2. terembe. Itt két kunszt lehethetlen volt (cask Ondra mászta meg őket), bár Törpe közel járt hozzá, de a másik két kunsztba jó eséylem volt, de mégse. tehát így 11 topból 4- et másztam meg...(6 ot akartam) meg pár útba lett zónám és még kinti négy zónát. A verseny után visszamentünk a szállásra, majd egy jó kis hozott ebéd után egy mégjobbat aldutunk. 8-9 fele visszamentünk a döntökre Féldába, épp nők tolták...egész látványos volt...majd jöttek Törpéék...a haza versenyző 3. helyen jutott be a top 10-es döntőbe...sajnos verseny végére 5. helyre visszacsúszott a gyengélkedő ujjai miatt. Versenx után voltak fergeteges koncertek és éjfél után felköszöntöttük Törpét hisz Dec. 7. (Törpe felnőt lett) meg még meg is lepte magát ezzel azzal. Vicces este volt, másnap törpemég elég furán érezte magát majd reggeli után útnak indultunk haza.

2008. december 7., vasárnap

Másszatok "sziklán", szerintem...

Szikla vagy Boulder Club!? Hát nem ugyanaz, de mikor már hidegre fordult az idő, az arany középút a szürke tömböcske a terem közepén. Szerintem.


Egész évben - néhány kezdőn kívül - szinte egy lélek sem mászik, kunsztol rajta. Pedig még a fogásokat sem cserélik le rajta. Nehéz boulderekhez egy év elteltével is vissza lehet látogatni. :)
Első ránézésre kicsit koszosnak tűnik, bőrszaggatónak. Ránézésre!
Lekeféled, mászol rajta majd rájössz az ellenkezőjére, megérzed a szikla illatát. Újra felidézed a szikla boulder technikáit, például az elmaradhatatlan kimászást. Csodálatos.

Én egy hete kezdtem. Mostmár a bemelegítő kör után már csak a szürke kavicson mászom. Szerintem megéri, remélem valamennyit erősít is.

try it...


2008. december 1., hétfő

Veng-AA-llez

Előző hét szombatján, 22.-én tartották meg az első Ujjerő Boulder Kupát. Csak röviden, az utak egész jók voltak, bár magas volt a könnyű utak koncentrációja. A célom a DÖNTŐ volt...Összesen öt TOP-om gyűlt össze, de döntőbe jutáshoz szerintem legalább hatra volt szükség, next time. A verseny győztese Áron lett, jogosan! Szerintem jó kis verseny volt, sokat szórakoztunk.

Az elmúlt hétre három edzést terveztem, az Everest Kupára gondolva, de ebből családi programok(...) miatt csak kettő valósult meg. Kedden egy erős Boulder Club és másnap egy Everest, ahol nem sokat másztam, inkább csak traverzálgattam. Csütörtök pihenés.

Péntek este (okosan?) úgy dötöttünk Petivel, hogy belekóstolunk a Budapesti éjszakába, két gyönyörű hölgy társaságában(...). Érdekes tapasztalatokat szereztünk, főleg Peti, de érti ő ezt inkább nem részletezem. Továbbá megtudtuk, hogy a fogatlan bácsik szeretnek nagymameszkosárban forró aszfaltot lopni. Kicsit bunkó módon - nem szabad kinevetni őket- reagáltunk, ezért Petit még jól meg is kergették. Nice.

Jó élmény volt.:) 3 körül bújtunk ágyba, 7-kor keltünk kissé másnaposan, én torokfájással. Kitűnő nap egy komoly versenyre. Fogmosás, reggeli, ilyesmi. ÉÉÉs már ott is voltunk. Kicsit késve érkeztünk, ezért még a kocsiból felhívtam Izer "különdíjas" Bálintot, hogy regisztráljon be minket. E tranzakció miatt a mezőny elejére kerültünk. Mindegy, csak hát a nevezés időn túl- Magyar Kupához méltón! - javában folyt. A mezőny majdnem teljes volt, csak olyan nagy nevek nem versenyeztek, mint Urbanics Áron, Nagy Szilvia vagy épp Borbély Gábor.

Nem az igazi képek, de everestes arcok

A selejtezők izolációból indultak, az utakat OS másztuk. Nos erről a vélemények nem oszlanak meg, szerintem senkinek sem tetszett igazán. Egy óra is eltelt mire kihívtak hetedikként a harmincból. Az első kunsztot szerintem a versenyzők 95 százaléka onsight-olta, nekem sem jelentett gondot. A következő egy szép hosszú, könnyű - kétszer is jobblábbal sarkazós- út volt. OS. Öt perc pihi, és irány a harmadik. Itt nem találtam meg a zónát elsőre, így csak Másodikra sikerült. Nem gond. A harmadik út ránézésre ijesztő: egy óriási ugrás után egy óriási nyúlás...Ennek ellenére az ugrás nagyon könnyű és meg lehet csinálni statikusan is. Zóna megvan, a horizonton látok egy reibungot. Gondolkozom. Egyszerű kinyúlok rá. Visszaesek. Mi a fasz? Próbálkozom párat de csak bal lábbal sehogy sem jó. Nincs TOP. Az ötödik ránézésre egy nagyon egyszerű út jobb sarkazásokal, reibungos TOPranyúlással. Nekem a sarkazós él nem adja...Itt ellövök pár próbát mire elérem a zónát. Oké rendben. Innen egyszerű, gondolom. Kinyúlok balra. Semmire sem gondolva meghúzódzkodom a reibungszerűséget. Szépen tart, innen ki tudom tolni, nice. Elindítom tovább a mozdulatot. Itt jut eszembe ismét a klasszikus Mi a fasz gondolat. Rossz kézsorrend, leesek. Több erőm-időm nincs. A hatos, utolsó útnál kicsit el vagyok fáradva, de olyan csábítóan néz ki. Sajnos csak időn túl tudom összerakni, egyéként semmit nem érek el benne. 2 OS, 1 TOP, 2 zóna. Nem egy nagy dolog, mert sok könnyű út van és legalább 5 ember teljesített 6 OS-t. A döntő esélytelen, de érzem két lábbal jó lesz az. A lényeg, Marci bejutott a döntőbe!
Ilyesmi volt a selejtező első útja

A döntő útjai már sokkal brutálisabbak voltak. Tömör gyönyör. Törpe e
gy OS TOPot és két bónuszt mászott, ezzel nyerte meg a versenyt. Bár nem volt túl jó formában. A második Gál Bence a harmadik Papír. Bencéék kocsiját sajnos ellopták úgyhogy ők nem vettek részt az eredményhirdetésen.

Fasza kis verseny volt, erős indulókkal. És kaptam egy amazing különdíjat is.